Fritid

Derfor bør du overveje et år på efterskole

Når man spørger ind til personers efterskole år, bringer det oftest et smil på deres læber. For flere var deres år på efterskole, deres bedste skoleår. Derfor ville flere også gerne tage det år igen, hvis det var muligt.

Et år på efterskole gør både noget godt for de unges læring, men styrker ligeledes også deres sociale kompetencer. Et år på efterskole, gør derfor kun noget godt for de unges udvikling.

Da både lærer og elever tilbringer flere timer sammen på en efterskole, end man gør i folkeskolen, knytter man helt automatisk nogle andre bånd. Derfor kommer efterskole lærer hurtigere til at kende elevernes svage og stærke sider, og har derfor mulighed for at hjælpe dem fra starten af. Udover at et år på efterskole gør noget godt for ens personlige læring, så skaber man også venskaber for livet. Her er det oftest ens roomie eller roomies, som man danner gode venskaber med, idet man kommer til at dele værelse med andre.

Når man starter på efterskole, skal man ikke være nervøs for at føle sig udenfor, idet alle starter med samme udgangspunkt, og kender derfor ofte hverken lærere eller elever. En efterskole der går højt op i, at eleverne starter med samme udgangspunkt, er Midtjyskefterskole, idet det her ikke er muligt at gå i mere end ét år. Der er dog heller ikke behov for mere end ét år på efterskole for at skabe gode minder og venskaber.

Relaterede artikler