Teknologi

Lær din datter at tage tøj og sko på

Det er en fordel, når din datter kan tage tøj og sko på selv, men det kan kræve en del læring og træning. Den største udfordring er faktisk, at du skal sørge for at gøre det til en sjov ting, så din datter ikke ser det som en frustrerende ting, at det ikke helt er så nemt til at starte med. Ofte vil børn starte med at tage deres tøj af, fordi det er nemmere – men i stedet for at lade dig irritere over dette, så kan du gøre det til noget positivt i stedet.

Det er nemlig sværere at tage tøj på end af! Det skal vende helt rigtigt og sidde på den rette måde, og samtidig er der et utal af huller, hvor det kan være svært for barnet at regne ud, hvor hovedet eller benet skal ud. I det følgende får du nogle tips, som måske kan hjælpe dig på vej, hvis du sidder i denne situationen lige for tiden.

Tips til at lære at tage tøj på

  1. Start med at inddrage din datter, når hun er helt lille – for eksempel ved at gennemgå kropsdelene, imens hun får tøj på. I kan også starte let ud ved at give hende et par sko til piger, som hun selv kan prøve at iføre sig.
  2. Start med det tøj, der er nemmest at tage på. Med andre ord undgå knapper og lynlåse i første omgang.
  3. Start med bukser, der har elastik i taljen, så de nemt kan udvide sig, og din datter ikke skal bekymre sig om knapper og lynlås.

Med disse tre tips, kan du sagtens sætte i gang!

Relaterede artikler