sept1
Livsstil

Problemer med åreknuder?

Oplever du at have slyngede, udvidede blodårer lige under huden? De kan typsik ses gennem huden som åreknuder, hvor de buler frem på benet og som oftest på låret og læggen. Åreknuder kan være problematisk for mange, men de kan fjernes ved behandling.

Døjer du med åreknuder? Se behandlings muligheder her, hvis du ønsker at komme åreknuderne til livs.

Når man døjer med åreknuder, oplever man ofte også træthed i benene eller kramper i læggende, når man sover. Andre oplever at få eksem i forbindelse med åreknuderne. Når der opstår eksem henover åreknuderne, kan det i værste tilfælde udvikle sig til skinnebenssår, og disse sår kan være svære at hele. Derfor er det godt at komme i behandling for åreknuderne, hvis de rent fysisk irriterer.

Andre kan opleve en mental forstyrrelse af sine åreknuder, da åreknuder vækker opmærksomhed pga. sin synlighed ved misfarvning af huden på benene eller armene.

Åreknuder udvikler sig

Åreknuderne bliver større og større hele livet igennem, så hvis du ønsker at gå i behandling for det, er det bedst at gøre, når åreknuderne stadig er små. Når du kommer ind til en forundersøgelse for behandlingen, vil du ved hjælp af en ultralydscanning blive henvist til lige nøjagtig den behandlingsform, der passer bedst til dig og din situation.

Mange bryder sig ikke om at have bare ben om sommeren pga. åreknuder på benene. Er du én af dem? Så er der hjælp at finde. Så hvis du ønsker, at dine ben skal blive flotte igen, så er behandling den helt rette løsning.

Relaterede artikler