Fritid

Skovens Dag: Der blev skudt med luftgevær

Det lyder måske voldsomt, men så længe det foregår under ordnede forhold, er det ikke farligt at skyde med luftgevær. Derfor var det også en af aktiviteterne, da Høje-Taastrup Kommune fejrede Skovens Dag i starten af maj. 

Der findes helt klare regler og konkret lovgivning, der fastsætter rammerne for, hvem der kan og må købe eller skyde med et luftgevær i Danmark. 

Blandt andet står det i loven, at en person, der ønsker at eje eller anvende et luft- eller fjedervåben over 4,5 mm, skal have en tilladelse fra politiet. 

Til gengæld står det også i loven, at en person, der er fyldt 18 år, kan og må indføre, erhverve, besidde, bære og anvende luft- og fjedervåben med en kaliber på 4,5 mm eller derunder. 

I Høje-Taastrup Kommune fejrede man Skovens Dag den 6. Maj i Fløngskoven. Her var borgere og børnefamilier inviteret til et fælles arrangement med aktiviteter hele dagen, og her kunne børnene eksempelvis blive malet som skovens dyr. Det var også muligt at teste sin fysik, prøve sig med bueskydning og ikke mindst skyde med luftgevær, skriver Dagbladet Roskilde. 

Tilfældet i Fløngskoven er blot et af mange, hvor der er blevet skudt til måls med et luftgevær under festlige forsamlinger, og derfor er det også en populær gadget hos mange danskere.  

Skal du eksempelvis på sommerhustur, hvor du gerne vil stå for en underholdende konkurrence, kan du med fordel – og til overkommelige priser – erhverve dig et luftgevær på op til 4,5 mm, så længe du er fyldt 18 år. 

Relaterede artikler