Livsstil

Slip af med smerten i fødderne

Ømhed og smerte i fødderne er noget, mange danskere kender til. Det kan være efter en lang arbejdsdag, hvor fødderne er trætte efter mange skridt og belastning. Du kan selv gøre meget for at forebygge ubehaget, og det starter med det fodtøj, du bruger. Læs med her, og slip for at bekymre dig om, hvordan dine fødder har det efter en lang dag. 

Hvis du har ondt i fødderne, kan det skyldes mange ting. Vi anbefaler altid, at du først og fremmest går til din læge, og får det tjekket. Men du kan som sagt også selv gøre en del for at undgå problemer med fødderne på sigt.

Brug de rigtige sko

Dine sko er det, der har mest indflydelse på, hvordan dine fødder har det. Hvis du går i de forkerte sko, eller sko uden den rigtige støtte, kan det over længere tid være dårligt for foden. Dette kan resultere i smerter og ubehag, netop fordi foden udsættes for tryk  og manglende støtte. New feet sko er et godt valg, hvis du i forvejen oplever smerter i fødderne. Sko fra dette mærke designes netop med fodens ve og vel som første prioritet, og derfor får du her et par sko, der kan afhjælpe forskellige udfordringer. Det kan samtidig være en god ide at vælge sko med en god, stødabsorberende sål.

Få den rette støtte

Selvom du bruger gode sko med god sål, kan det stadig være, at du har brug for en ekstra indlægssål. Mange går rundt med platfod, træder skævt eller har andre skavanker. Her kan det rigtige indlæg, gøre den helt store forskel, og sørge for at du ikke overbelaster din underfod i dagligdagen.

Selvom du har det rigtige indlæg, er det stadig vigtigt, at du ikke belaster fødderne mere end højst nødvendigt. Hvis du går rigtig meget eller står op i lang tid, kan det resultere trætte fødder. Sørg for at hvile fødderne, hvis du oplever ømhed.

Relaterede artikler