Teknologi

Er der brug for en plotter på din arbejdsplads?

Har du nogensinde hørt, at der findes noget, der hedder en plotter? Det er der ikke så mange, der har. Og hvis du ikke ved, hvad en plotter er, så er det svært at vurdere, om det er noget, der er brug for på din arbejdsplads. Ønsker du at vide mere om en plotter, kan du læse med videre.

Hvad er en plotter?

Det kan godt være, at du er stødt på en plotter uden at vide det. Den minder nemlig om en helt almindelig printer. At en plotter ligner en helt almindelig printer, er der ikke noget at sige til, da det er en form for printer. En plotter er meget alsidig. Den kan for eksempel bruge linjetegninger til at danne et billede. Det kan en helt almindelig printer ikke.

En plotter bruger enten en kuglepen eller en blyant til at tegne linjer på papiret. Den er forsynet med en slags mekanisk arm, som holder kuglepennen eller blyanten inde i maskinen. På grund af dette kan en plotter passe ind i kategorien ’en grafisk printer’, som tegner med hjælp fra enten en blyant eller en kuglepen.

Få hjælp fra en plotter til disse opgaver

En helt almindelig printer har sine grænser i forhold til, hvor stort et format den kan printe noget ud på. Denne begrænsning har en plotter ikke. Den er for eksempel i stand til at printe et helt banner, hvis du har brug for det. 

Det er typisk grafikere, arkitekter og ingeniører, der anvender en plotter i deres arbejde. Og har du brug for at printe noget i et stort format, så kig nærmere på en plotter.

Relaterede artikler