Teknologi

Er din kontraventil utæt?

Hvis kontraventilen er utæt, så skal din vandpumpe bruge energi på at pumpe det samme vand et unødigt antal af gange. Det kan derfor godt betale sig at være OBS på dette. 

Kontraventiler er med til at sikre, at dit vand render som det skal. Hvis en kontraventil er utæt kan det betyde, at vandet løber fra trykledningen tilbage igennem pumpen. Pumben skal derfor pumpe det samme vand flere gange, hvilket ikke er optimalt. Det kan derfor godt betale sig at holde øje med kontraventilen, og få foretaget et regelmæssigt tilsyn af kontraventilerne for at sikre, at det hele er, som det skal være.

Der findes forskellige typer af kontraventiler, der alle har samme funktion. Selvom de har samme funktion, er der væsentlige forskelle man kan tage i betragtning. Her kan man nævne størrelsen på tryktabet over ventilen, påkrævet åbningstryk, om klappen er fjederpåvirket eller ej med mere. Kontraventilen skal passe til dit system, og du kan finde mange slags kontraventiler hos Dvcas. Dvcas er et handelsselskab med speciale inden for ventiler til anvendelse i industrien. De har altid innovative løsninger, og deres produkter har en længere produktlevetid. Det betyder også, at deres kontraventiler kan holde i flere år i forhold til andre modeller.

Relaterede artikler