Teknologi

Kom godt i gang med at printe i 3D

Går du rundt og drømmer om at printe en masse spændende modeller i 3D, så er der umiddelbart ingen grund til at vente længere. For at printe en model i 3D, har du blandt andet brug for filament som er et biologisk materiale, samt pvb der er et gennemsigtigt materiale. Har du en ide om at lave en model, for eksempel en vase, eller en ny smart lampeskærm til din yndlingslampe, kan du med fordel vælge PVB. PVB er som sagt gennemsigtigt, hvorfor det er perfekt at bruge, når du skal printe en ny vase. 

 

Hvad er 3D print? 

Måske kender du allerede til at printe i 3D, men hører du til blandt dem, der endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne nye måde at printe på, så handler det bare om at komme i gang. En 3D printer udfører printjobbet på en ganske anden måde end den vi er vant til, nemlig med print på papir. 3D printet bygges i stedet op af forskellige lag, ligesom du forestiller dig en limpistol der opbygger et lag af gangen ovenpå hinanden. 

 

Hvad er fordelen ved at anvende PVB?

Som beskrevet ovenfor, er det en god ide at anvende PVB, hvis du har planer om at printe dine egne vaser. Det kan være en prototype, som du gerne vil have sat i produktion, og her er fordelen nemlig ved at bruge PVB, at materialet er gennemsigtigt. Samtidig er PVB karakteriseret ved at have et lavt svind, og har samtidig den store fordel, at det ikke lugter når du skal printe din model. 

 

Relaterede artikler