Teknologi

Overvejer du erhvervsleasing?

Erhvervsleasing er en mellemting af at leje og en finansiering af en bil, eller et hvilket som helst andet køretøj. Det samme gælder for Mercedes erhvervsleasing, hvor du bliver registreret som bruger af bilen, mens det stadig er leasingselskabet, der står som ejer af bilen. 

 

En leasingperiode varer som regel 24,36, 48 eller 60 måneder, alt efter dine præferencer. Når din leasingperiode ophører, skal du aflevere bilen tilbage, hvorefter du eventuelt kan lease en ny bil, hvis det er det du har brug for. 

 

Fordele og ulemper

Som med så meget andet, findes der også en masse fordele og ulemper ved at lease en bil. Fordelen er helt klart at det er nemt at lease en bil. Du skal ikke låne penge i banken, på samme måde som du skal, hvis du vælger at købe. Du slipper også for uforudsete regninger, idet det er selskabet du lejer igennem, der stadig står som den primære ejer, og derfor skal sørge for at bilen bliver repareret, hvis der opstår en skade, eller hvis bilen går i stykker. 

 

En ulempe er dog, at du binder dig til bilen i hele den leasingperiode, du aftaler med leasingselskabet. Det kan samtidig være mere omstændigt at komme ud af en aftale ved erhvervsleasing, end det er ved privatleasing. Du er også forpligtet til at passe godt på bilen i leasingperioden. Er der sket skader på bilen, som ikke er udbedret i leasingperioden, vil der altid blive beregnet en ekstra betaling, da store skader ikke vil indgå i den forventede slitage af bilen. 

 

Relaterede artikler