Teknologi

Saml familien til middag

 

Noget af det vigtigste i verden er familien. Alt for mange mennesker kapper i dag aktivt båndene til ét eller flere familiemedlemmer. Det er nemt at tænke, at vi ikke har brug for hinanden. Men det har vi, og derfor skal vi pleje vores familierelationer, lige så godt som alle andre relationer.

 

Og hvordan holder man bedre sammen på familien end med en god middag. Her flyder det med lækre retter, gode rødvine og latter.

 

På skift

Lige så hyggeligt som det kan være at have huset fuld af familien, lige så hård en opgave kan det også være. Der skal købes ind og skrælles kartofler og gøres rent. Det er et stort arbejde. Et arbejde, du naturligvis ikke behøver at være alene om.

 

Lad derfor rollen som vært gå på runde mellem familiens husstande. På den måde sikrer I jer også, at arrangementerne ikke altid er ens. I får muligheden for at se, hvordan I på forskellig vis løser opgaven som vært.

 

Hvis ikke alle husstande har mulighed for at huse alle – det kan være et pladsspørgsmål, eller et spørgsmål om socialt overskud – kan I dele opgaverne op mellem jer. Her kan én sørge for at købe ind, mens en anden laver mad og den sidste tager opvasken.

 

Hold menuen simpel

For din egen skyld kan det også være en idé at holde menuen simpel. Din familie forventer ikke at blive budt på Michelin-mad, men kommer for selskabets skyld.

 

Lav derfor noget, der kan stå og passe sig selv. Her er en ovnstegt steg nem at have med at gøre, men gryderetter kan også anbefales. Det er også to retter, der kan blive meget smagfulde, ude,n at det behøver at koste hele ugens madbudget.

 

Og så husk for alt i verden vin, masser af vin.

 

Relaterede artikler