Fritid Livsstil

Hjælp dit barn med at finde en sjov fritidsaktivitet

Er dit barn i skolealderen, er fritidsaktiviteter ekstremt vigtige. De er både med til at udvikle dit barns udvikling og styrke hans eller hendes fysiske aktivitet. Det er nemlig gennem fysisk aktivitet, at kroppen vokser og gennemgår den normale udvikling. Men som barn kan det være svært at vide, hvad man skal gå til. Og særligt hvis ingen af ens venner går til samme sport.

Prøv jer frem

Den eneste måde, du kan hjælpe dit barn til en endelig beslutning, er ved at vise barnet forskellige muligheder. Du kan vise alt fra fodbold eller svømning til klaver eller ballet. Ved sidstnævnte er det nødvendigt med et tutu-skørt, som du skal købe.

Mange aktiviteter tilbyder en prøvetime, så dit barn selv kan prøve det af. Dit barn kan hurtigt fornemme, om det er noget, som han eller hun kan have interesse i eller ej. Du kan forsøge at snakke med dit barn om, at han eller hun ikke behøver vælge det samme som sine venner. Det er godt at være en del af et fællesskab uden for skolen.

Hobbyer kan give en positiv effekt

Udover at dit barn opretholder en normal udvikling og en god social færden, påvirker en fritidsaktivitet også det faglige. Dit barn bliver mere frisk i hovedet. Når dit barn har noget at fordybe sig i, vil det forbedre sin koncentrationsevne. Derudover giver det en bedre hukommelse, som kan tages med videre i skolearbejdet.

Slutteligt vil dit barn blive bedre til fritidsaktiviteten, og det giver et stort selvværdsboost. Særligt når dit barn selv kan se det, og du ikke behøver at rose ham eller hende.

Relaterede artikler