Teknologi

Klassisk og stilsikker med Damask

Damask associerer den dag i dag til et overlegent håndværk og slidstærk kvalitet. Dugene kan være overraskende billige at købe for dig, trods den eksklusive kvalitet.

Ordet Damask dækker over en bestemt, klassisk væveteknik, som også bliver kaldt Jacquard-vævning. Med denne måde at væve på skaber formgiveren mønstre der stilfuldt kombinerer matte og blanke flader i tekstilerne. Selve ordet stammer logisk nok fra Damaskus, som er hovedstad og den næststørste by i Syrien. Her bragte de første korsriddere de smukke stoffer med til Europa.

Jacquardvæven blev opfundet af flere forskellige personer og over mange år. Det var dog franske Joseph-Marie Jacquard, der opfandt den mest kendte løsning. Han fik medvind i vævetrådene i starten af 1800-tallet. Jacquardvæven blev bygget, så mønstringen blev styret af hulkort, hvilket gjorde det muligt at væve de utroligt fine detaljer som Damask netop er kendt for.

CasaDecor.dk er glade for at kunne tilbyde et udvalg i damask dug, der netop er Jaquardvævede.

Jaquardvævede damaskduge i 100% eksklusiv bomuld

Med en flot dug af høj kvalitet kan du dække et smukt bord til hverdag og fest. Mønstrene i CasaDecor’s udvalg er inspireret af en moderne stil.

Resultatet fremstår med et stilrent og tidløst design. Damask dugene er i et smukt jaquardvæv i sandfarve eller sort og findes også som fin juledug med røde julekugler på. En damask dug vil gøre julebordet og andre borde til hverdag og fest til et flot, stilsikkert og enkelt udtryk. Damask dugene tåler vask ved 60 grader.

Relaterede artikler