Livsstil

Sådan plejer du en sart hud

Er du en af de mange, der slår ud af hudplejeprodukter? Rød, tør og kløende hud er hverdagen for mange danskere med en sart skandinavisk hud. Selv produkter, der reklamerer med at være skånsomme for huden, kan vise sig at irritere huden. Hvad gør du så? Det handler om at blive god til at kigge ingredienslister igennem og holde fast ved de produkter, du ved, at du kan tåle.

Lær at spotte problematiske ingredienser

Selvom det står tydeligt på et produkt, at det ikke indeholder parfume og er velegnet til sart hud, kan det indeholde andre ingredienser, der irriterer huden. Parfumefri produkter er et godt sted at starte, men har du sart hud, bør du også undgå ingredienser som alkohol, citrus, mentol og andre skrappe ingredienser. Mange tror automatisk, at naturlige ingredienser, som for eksempel citron, er gode for huden. Det kan de også være – bare ikke hvis du har en sart hud, for her er ingredienser som citron alt for skrappe.

Få professionel vejledning

Det kan være svært at navigere i de mange hudplejeråd på nettet og i medierne generelt. Derfor er det en god idé at få vejledning og behandling hos en professionel. Her kan du få en skånfuld ansigtsbehandling og få hjælp til at finde de helt rette produkter til din sarte hud. Det er nemlig meget individuelt, hvad der virker for den enkelte. Det kan også være, at dine kinder for eksempel er sarte, mens resten af din hud er normal. Her har du også brug for professionel hjælp til at finde den helt rigtige løsning.

Relaterede artikler